zaterdag 19 september 2009

De eerste dag

Vrijdag 18 september 2009
's Morgens vroeg vertrokken Henk, Nienke en ik naar Boven-Smilde en mijn 2 honden Murdock (Duitse herder) en B.A. (Boomertje) mochten mee om hun nieuwe vriendinnetje op te halen.
Bij aankomst waren de pups allemaal in diepe rust, zodat we eerst even tijd hadden om koffie te drinken. Ook kregen we meteen een tas vol leuke speeltjes en een map vol gegevens. (Geweldig dat er zulke fijne fokkers bestaan!!!!) Daarna ging  Ajwa mee naar buiten in de ren om kennis te maken met haar nieuwe maatjes. De kennismaking tussen de honden verliep goed, alhoewel Murdock en B.A. haar eerst totaal negeerden en de aanwezige luchtjes veel interessanter vonden.Nagezwaaid vertrokken we voor de 2 uur durende terugreis. Murdock en B.A. achterin de bak en Ajwa op de achterbank op schoot. Maar ja, dat liep iets anders. Ajwa was inmiddels klaar wakker en vond het gezelschap in de bak veel leuker en probeerde daar dan ook bij te komen. Na een korte plas en drinkstop gaf ze het echter op en heeft ze heerlijk op de achterbank liggen slapen.

Vlakbij huis hebben we in het bos weer even een sanitaire stop gehouden. Ajwa vond het prachtig en was zeer geïnteresseerd in het doen en laten van mijn halve A-team. Toen ze zag dat Murdock met stokken sjouwde kopieerde ze dat gedrag onmiddellijk. De stok die ze pakte was echter “iets” te groot.

Thuis gekomen was ze weer klaar wakker en liep ze door het huis en de tuin alsof ze nog nooit iets anders had gedaan. B.A. was al gauw de klos. Samen renden ze rondjes om de vijver. Slim als ze was (ze kon B.A. niet helemaal bij houden) wachtte ze hem gewoon aan de andere kant van de vijver op. Slimme meid dus!
Toen B.A. uit de vijver dronk duurde het ook niet lang voor zei dit ook deed.


Wat doe jij nou?Dat kan ik ook!

Murdock vond het grut een beetje te druk en had zich wijzelijk in de kamer teruggetrokken.
Na een uurtje was de energie op en hebben we haar (met een speeltje dat naar het nest rook) in de bench gelegd. Ze was helemaal op!

's Avonds laat nog even een wandelingetje gemaakt en toen naar bed. Ajwa in de bench naast ons en hopend op een redelijke nachtrust.