zaterdag 26 september 2009

De achtste dag

24 september 2009

De fotos van dag 6 zijn toegevoegd!

Vandaag Moest Ajwa naar de dierenarts voor haar tweede prikje. Aangezien de dierenarts zelf ook een Dalmatiër heeft was dit voor beiden een leuke happening, want er werd extra knuffeltijd ingelast. Ze gedroeg zich voorbeeldig tijdens het onderzoek en gaf geen kik toen ze de prik kreeg. Stoere dame dus! Inmiddels is ze 6 ½ kilo, wat volgens de dierenarts een vrij normaal gewicht is voor haar leeftijd. De dierenarts heeft haar helemaal onderzocht en alles was prima.Stoere dame

’s Middags moest er weer geklust worden bij Harro dus mocht ze alweer mee met de auto. Dit vindt ze overigens prima. Bij Harro heeft ze lekker in de tuin gespeeld. Lekker door de grindbak rennen, aan de klimop trekken of met het houtskool aan de haal.


Lekker houtskool

Toen ze slaperig werd installeerde ze zich op een slaapzak en op de bank, terwijl Henk toch haar eigen mandje meegenomen had. De volgende keer blijft het mandje dus maar gewoon thuis.Beter dan mijn eigen mand!

Vanavond gaat de bench echt naar beneden!

vrijdag 25 september 2009

De eerste week met Ajwa

De zevende dag

24 september 2009

Vandaag kwam Annemiek om te poetsen en verwachtte een zeer uitgelaten en drukke pup te zien. Ze was echter nog heel erg slaperig van alle indrukken van gisteren. Stofzuigen vind ze ook geen enkel probleem en ook Annemiek was weer helemaal verliefd op het gestippelde boefje. Zozeer, dat ze later naar huis ging dan gewoonlijk.

’s Middags is ze samen met Henk naar Harro gegaan om te klussen. Harro heeft haar nu ook in een dolle stemming meegemaakt en ondervonden hoe scherp haar tandjes zijn.

Ook moet de afstandsbediening van tafel, want ’s morgens ging Henk zijn TV “spontaan aan. Hahaha, niets is veilig!

Dat was ik helemaal vergeten te vertellen! Toen ik eergisteren naar de dierenwinkel ging kwam ik onverwacht  Amazing Miracel met zijn vrouwtje tegen! Is dat niet toevallig! Hij ging er heen om zijn prikje te halen. We hebben meteen afgesproken binnenkort een keer met de pups te gaan wandelen.
Helaas vandaag geen foto’s.

De zesde dag

23 september 2009

De foto’s van gisteren zijn geplaatst!

Het slapen van Ajwa gaat prima. Hoewel Henk had gezegd dat hij de bench naar beneden zou zetten, heeft hij hem toch nog even boven laten staan. Is natuurlijk ook wel heel gezellig!

Vandaag wacht er weer een verjaardagsfeestje op haar. Deze keer is Kim jarig en omdat die een Deense dog (Scooby) heeft en een kruising Amerikaanse buldog en een Perro de Presa Canarya (Luca) heeft, zijn we erg benieuwd hoe deze kennismaking gaat verlopen. Bovendien werden er heelveel  kleine kinderen verwacht.Wat groot!Hoezo onderdanig!


Bij binnenkomst schrok Ajwa heel even van de grootte van Scooby en van het enthousiaste geblaf. Het duurde echter niet erg lang of ze probeerde ze allebei uit te dagen. Scooby (zo groot als ie is) vond het dood eng en durfde zijn poten amper te verzetten, maar Luca vond het prachtig. Ze begon er gewoon van te kwijlen en daagde Ajwa regelmatig uit oom te komen spelen. Prima ging dat dus, zo goed zelfs dat ze op een zeker moment met zijn drieën op de mat lagente slapen. Schattig!Van groot naar klein

Tegen het eind van de middag kwamen de kindertjes. Ook dit vond Ajwa geweldig, vooral als ze op de kop aan de ringen hingen. Ze probeerde dan in de haren te happen en als ze heen en weer zwaaiden sprong ze er achteraan. Wel hebben we moeten ingrijpen, want ze werd iets te dol en ging in broekspijpen hangen.Met Tessa en Chené

Al met al heeft ze vandaag weer heel wat indrukken opgedaan.

Foto’s volgen nog!

woensdag 23 september 2009

De vijfde dag

22 september 2009

Vandaag was ik er helaas niet bij, dus kan ik minder vertellen over Ajwa’s avonturen.

Gisterenavond was Ajwa het er helemaal niet mee eens dat ze moest gaan slapen. Ze stond weer naast het bed, maar heeft nu drie kwartier lang geprobeerd om uit de bench te komen. Henk heeft haar wederom genegeerd, maar vond dat wel heel moeilijk.

Omdat Henk vandaag even weg moest is de bench naar de keuken verhuisd. Henk heeft gewacht tot ze lekker lag te slapen en is toen een klein uurtje op pad gegaan. Geen enkel probleem, want toen hij thuis kwam lag ze nog steeds lekker te slapen. De bench blijft nu beneden, zodat ze er ook overdag af en toe even in kan.

Ajwa heeft vandaag ontdekt dat de gordijnen dicht kunnen. Henk begreep in eerste instantie al niet waarom zijn gordijn zo gek zat, maar nadat hij het weer open had geschoven werd hem dat meteen weer duidelijk gemaakt. Ajwa pakte gewoon de punt en zette het op een rennen.

De tuin is nog steeds heel erg in trek. Soms begint ze op een heel andere manier te rennen om vervolgens achter in de tuin te poepen. Steeds op de zelfde plek. Iets anders is het als ze moet plassen!!! Dan rent madam naar binnen om in de keuken of in de kamer haar blaas te legen. Lastig, want ze rent ook wel eens naar binnen als ze aan het spelen is. De doos in de tuin is niet zo interessant meer, ze leeft zich nu uit op een oud stuk vloerbedekking en neemt al haar speeltjes mee daar naar toe. Wat zal het tegen gaan vallen als het weer wat slechter wordt en de tuindeuren dicht gaan!


Feest

Vandaag was Harro (de zoon van Henk) jarig, dus vanavond mocht ze voor het eerst mee op verjaardagsvisite. Mand mee, speeltjes mee. Harro was een weekje weg geweest dus die vond het heerlijk dat ze meekwam. Natuurlijk eerst lekker dollen, maar daarna heeft ze een hele tijd bij Harro op schoot liggen slapen. Ook hij is helemaal “in love” op ons moppie.Even lachen naar het vogeltjeOh wat lief!

We hebben Ajwa vandaag ingeschreven voor de puppy cursus en starten a.s. zondag al. Leuk, leuk, leuk, maar wel erg vroeg voor de zondagmorgen .

De foto’s van vandaag volgen nog!

dinsdag 22 september 2009

De vierde dag

21 september 2009

Gisterenavond had ze niet meteen zin om te slapen, ze was nog veel te druk. Toch hebben we haar in de bench gezet. Het duurde niet lang of ze begon te protesteren. We hebben het genegeerd (wat we heel knap  ons zelf vonden) en na 2 minuten was het al weer rustig. Grote meid dus! Henk zette haar (na eerst natuurlijk nog even een plasje gedaan te hebben) nog even bij ons in bed. Toen ik me omdraaide en haar begroette bedacht ze zich niets en hapte snoei hard in mijn neus. Wat zijn die tandjes scherp en wat kan zo'n neus bloeden!

's Morgens zijn we weer lekker naar het bos geweest met de honden. Ajwa probeert net als de andere twee al in de auto te springen. Volgens mij heeft ze al in de gaten dat met de auto gaan betekend dat we wat leuks gaan doen. Ook doet ze al minder pogingen om over de bank te springen. Ze loopt al door het bos alsof ze nog nooit iets anders heeft gedaan en loopt met takjes of probeert jonge boompjes uit de grond te rukken. Al met al één groot feest dus.Rennen!!!!!!Hé Murdock heeft zijn stok laten liggen!

's Middags ging ik met mijn honden naar huis en moest Henk het alleen zien te klaren. Ze wordt steeds baldadiger en ik had haar al eens liefkozend "terroristje" genoemd. Henk was daar zeer beledigd over, maar nu heeft hij aan der lijve ondervonden wat ik daar mee bedoelde. Tijdens een speelsessie had madammetje bedacht dat Henk zijn armen en handen leuker waren dan al de speeltjes die hij haar aan wilde smeren. En.... als Ajwa iets in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont. Toch misschien een klein beetje een terroristje?


zondag 20 september 2009

De derde dag

20 september 2009

Gisterenavond heeft ze nog heel even gepiept, maar dat hebben we genegeerd, hoe zielig het ook klonk. Het duurde gelukkig niet al te lang voor de vermoeidheid ook bij haar toesloeg. Henk en ik waren allebei redelijk gesloopt, zo'n pup vreet energie! 's Morgens werd ze om 7.30 uur wakker. Vlug dus naar buiten! Daarna heeft ze nog een uurtje geslapen.

Toen ze eenmaal goed wakker was, was het eigenlijk nog te kil en te vochtig om de tuin in te gaan. Murdock kon zich dus niet langer verstoppen. Ajwa bracht al haar charme in de strijd en won uiteindelijk.Ik gooi al mijn charmes in de strijd!

Later ging Murdock op zijn rug en zachtjes en voorzichtig terug happen. B.A. had er even genoeg van en probeert zich steeds onder de salontafel te verstoppen. Helaas kan ze daar (nu nog wel) ook onder komen.
Later op de dag zijn we lekker naar het bos gegaan. Alles is nieuw, alles is mooi en overal zijn lekkere geurtjes.


Lekkere geurtjes

De tweede dag

19 setember 2009

Het is niet te geloven, maar onze kleine meid heeft heerlijk doorgeslapen zonder ook maar 1 keer te piepen. Toe ik om half acht wakker werd kwam ze ook overeind. We hebben haar toen meteen uit de bench gehaald, want het is echt niet nodig dat ze eerst gaat piepen. Op het grasveld en ja hoor..... grote meid!
Aangezien ze nog erg slaperig was hebben we haar nog even teruggezet en hebben we tot 9.30 uur uit kunnen slapen. Wat een luxe!

Het was lekker weer ,dus konden we meteen weer lekker de tuin in. B.A. had geen zin om weer de klos te zijn, maar daar het dametje had al heel vlug een ander object gevonden. Een grote doos moest er aan geloven! Oh, wat hebben we daar met plezier naar gekeken. Zoveel plezier, dat we bijna de tijd vergaten en de 1ste kraamvisite bijna mis waren gelopen.


Slopen


We wilden net weg rijden toen mijn dochter Kim en kleindochter Chené er aan kwamen. Ze moesten dus verplicht mee op de wandeling. Ajwa achter in de bak bij haar vriendjes en mijn kleindochter glunderend op de achterbank. Nog voor we weg konden rijden zat Ajwa dus ook op de achterbank. Zij had aan de zijkant een iets ruimere opening in het net gevonden en was gewoon over de achterleuning geklommen. Chené had haar handen er aan vol, want toen ze op de achterbank zat wilde ze weer terug naar de andere honden. (Hier moeten we dus vlug iets op verzinnen!)

Bij de beek was ze niet echt blij met haar riempje. Die andere twee liepen n.l. los en Ajwa wilde daar dolgraag achteraan. Bovendien was die beek ook wel interessant, maar aangezien daar best wat stroming is en de kant vrij stijl, durven wij dat nog niet aan.

Eenmaal thuis kreeg ze een kraampakket. We hadden het gewoon op de grond gezet en ze mocht het zelf uitpakken. Wat een lol! De verpakking vond ze misschien wel het mooiste (cellofaan met strikjes erom, wat wil je nog meer). Ook de tuin moest het behoorlijk ontgelden en het is maar goed dat het najaar is en de struiken toch nog gesnoeid moeten worden. Alhoewel ze behoorlijk haar best doet, voor tuinman is ze afgekeurd!Gisteren zag het er netjes uit


Toen Nienke 's middags kwam (de dochter van Henk) was ze zo moe, dat ze niet eens merkte dat er iemand binnen kwam. Zachtjes aaien vond ze zelfs niet lekker en madam draaide gewoon haar kont toe! (hoezo al een eigen willetje!)


Ook bij Kim en Chené draai ik gewoon mijn kont toe!

Nienke baalde stevig, maar dat was voor niets, want na een wandelingetje kwam ze als herboren terug en had weer energie voor tien en wist van gekkigheid niet meer wat ze moest doen. Haren, trui, broek, schoenen, alles moest het ontgelden. Toen Nienke met de bezem aan de gang ging hadden we het er net over dat we d'r nog niet hadden horen blaffen. Vrijwel onmiddellijk ging Ajwa in de aanval naar de bezem en liet horen dat er niets met haar stembanden was door 3 keer luid te blaffen. (LOL)


Net op tijd weg

's Avonds hadden we geen kind meer aan d'r. Pas toen we zelf moe waren en we haar nog even in de tuin zetten voor een plasje werd ze weer klaar wakker! Dus nog maar even dollen, in de hoop dat ze moe genoeg was om de nacht rustig in te gaan.