zaterdag 10 oktober 2009

De drieentwintigste dag

10 oktober 2009

Toen Henk vanmorgen beneden kwam was Ajwa nog in diepe rust en maakte ze ook geen aanstalten om uit de bench te komen. ’s Middags kwamen ze naar Ede. De honden werden uitbundig begroet, maar voor mij had ze geen enkele aandacht. Gedurende de rest van de dag heeft ze haar schade weer ingehaald en uitbundig met die 2 anderen gespeeld. B.A. en Ajwa hadden een nieuw spelletje. Wie trekt er het hardste aan het knuffelbeest? Nu is de uitslag nog onbeslist, maar dat duurt niet al te lang meer. Ajwa is inmiddels 8,7 kilo, en is dus ruim 2 kilo aangekomen.


Onbeslist!

De tweeentwintigste dag

9 oktober 2009

Vandaag ga ik weer naar huis, dus moet Ajwa haar vriendjes weer missen. Dat zal wel een beetje wennen zijn. Vanochtend kon ze B.A. nog even te grazen nemen.Nu kan het nog even


B.A. krijg het steeds moeilijker

Aan het begin van de middag hebben we nog even een boswandeling gemaakt en toen ben ik richting Ede gegaan. Zowel Ajwa als Murdock en B.A. hebben verder een relax dag van gemaakt.

Helaas moet Ajwa er thuis weer een beetje aan wennen dat ze haar plasje buiten moet doen. Soms geeft ze het aan, maar af en toe is de weg naar de deur te lang. Nou ja, we mogen beslist niet mopperen, want al met al doet ze het heel erg goed.

's Avonds had ze geen zin om naar buiten te gaan, want het regende. Henk moest haar naar het veldje tillen en vervolgens zette ze het meteen op een lopen richting huis.

De derde week (Texel)

de éénentwintigste dag

8 oktober 2009

Vandaag was een zeer drukke dag, want de voortent moest eraf. Natuurlijk vond Ajwa dat ook weer prachtig. Dekbedden die buiten hingen werden er weer af getrokken en wilden we de bedden uitkloppen, dan was de mattenklopper weg. Alles is een spelletje voor haar. Gelukkig had ze af en toe ook haar rustige momentjes.Tussen de puinhoopWij ook een beetje rust

Gedurende de reis naar huis hebben de honden weer keurig met zijn drietjes achterin gelegen en we hebben dit keer niet hoeven te stoppen. Toen we thuis aan kwamen vond Ajwa alles weer heel gewoon en deed alsof ze nooit weg geweest was.

woensdag 7 oktober 2009

De twintigste dag

7 oktober 2009


Vanmorgen had Ajwa ontdekt dat er een stuk ducktape van het windscherm los hing. Natuurlijk werd dat meteen losgetrokken waardoor er een gat ontstond. En ja, Ajwa zou Ajwa niet zijn, ze ging er meteen vandoor.


En weg is ze!

We besloten het windscherm niet meer te repareren omdat dat niet meer de moeite zou zijn. Nou dat hebben we geweten, want elk onbewaakt ogenblik was madammetje er vandoor. Bovendien had ze het vandaag voorzien op het dichte struikgewas bij de tent. Normaal gesproken komt ze al vrij aardig als je haar roept, maar nu denderde ze als een dolle door de struiken en had weinig aandacht voor ons geroep. Gelukkig kon dat geen kwaad, maar lastig was het wel.

Vanmiddag zijn we lekker met de honden naar het strand bij de vuurtoren geweest. Ajwa vond het heerlijk om samen met B.A. door het hoge helmgras te rennen. Door het water ging vandaag iets makkelijker dan van de week, alhoewel ze dat nog niet echt graag doet.Door het helmgras

Vanavond is ze met ons mee uit eten geweest. De andere honden hadden we maar thuis gelaten, want we wilden graag rustig eten. Nadat ze even vanonder de tafel had rond gekeken ging ze lekker op haar kleedje slapen. Na het eten hebben we haar gewoon wakker moeten maken. Heerlijk, want zo was het eten voor ons ook een stuk aangenamer. Ook dit vond ze weer allemaal heel gewoon. Ze is eigenlijk nog nergens nerveus van geworden.Even rondkijken en snuffelen en dan.........gewoon slapen!

dinsdag 6 oktober 2009

De negentiende dag

6 oktober 2009

Vandaag moesten we echt aan het opruimen, dus hebben we weinig bijzonders gedaan, zodat ik ook heel weinig te vertellen heb. Vanmiddag zijn we wel heel even bij vrienden op bezoek geweest. Zij hebben een Berner Sennenhond van 6 maanden oud. Hij is leuk lief en lomp en doet zijn naam eer aan n.l. Hummer. Ze vonden elkaar erg aardig, maar aangezien dit kereltje al 40 kg is moesten we Ajwa toch een beetje in bescherming nemen. We hebben haar toen even in de auto gezet. Toen we bij de auto kwamen lag mevrouwtje gewoon lekker te slapen. Heerlijk zo'n makkelijke pup!

Onderstaande foto is vanmorgen gemaakt. Terwijl wij "lekker" aan het soppen waren! Super lief!


Droomland

maandag 5 oktober 2009

De achttiende dag

5 oktober 2009


Vandaag wilden we graag alvast wat opruimen, maar ja er liepen een aantal viervoeters in de weg. Ajwa laat die twee anderen niet met rust en blijft maar doorgaan. Om haar tegen zichzelf te beschermen (slapen denkt ze gewoon niet aan) en om ons en de andere honden wat rust te gunnen, zetten we haar af en toe in de bench. Dit accepteert ze en meestal gaat ze dan ook lekker slapen. Wat een voorbeeldig hondje!

De kippen op de camping vindt ze héél bijzonder. Eerst gaat ze op afstand zitten kijken (met een grote rimpel in haar voorhoofd) en dan heel zachtjes gaat ze steeds dichter bij. Vervolgens gaat er één pootje omhoog. Een echte staander dus!Kippen bestuderenEen echte staander!

Aangezien het ’s middags begon te miezeren zijn we i.p.v. naar het strand, lekker naar het bos gegaan. Ajwa pret, maar wij ook. Het is ook zo leuk om naar zo’n onbenullig lopende pup te kijken. Ze rent wat af, maar als we haar roepen komt ze “meestal” meteen naar ons toe.


Stok

 Vanavond na het eten lag het hele zooitje onder de tafel. Stapelen maar! Daarna kroop Ajwa weer bij Henk op schoot en is daar niet meer vanaf gekomen tot de laatste ronde.


Stapelen!


Lekker bij de baas!
de zeventiende dag

4 oktober 2009

Vannacht heeft het stevig gewaaid en geregend, dus veel herrie op de tent. Dit maakte Ajwa helemaal niets uit en ze heeft gewoon lekker doorgeslapen. Door de hevige wind was één van de windschermen aan barrels. Ajwa heeft meteen geholpen met het afbreken van het scherm en had ook heel vlug in de gaten dat ze door het gat naar buiten kon.


Slopen!


Ze wordt met de dag brutaler naar Murdock, maar deze heeft ontzettend veel geduld met haar. Soms snappen we niet dat hij geen kramp in zijn kaken krijgt. Hij moet zijn bek soms zo wijd opendoen omdat die kleine haar hele kop soms in zijn bek steekt. B.A. wordt nu wat chagrijniger en moppert regelmatig. Hier heeft ze echter totaal geen respect voor.


’s Middags zijn we via de duinen naar het strand aan de waddenkant gegaan. Daar stond n.l. iets minder wind en we hadden geen zin om gezandstraald te worden. Elk konijnenhol steekt Ajwa haar kop in. Op het strand vond ze het prachtig. Er waren allerlei binnenwatertjes ontstaan. Hoewel Murdock en B.A. daar dwars door heen gingen, liep Ajwa er toch liever omheen. Toen wij echter aan de andere kant van een watertje stonden en er geen omloop mogelijkheid was, moest ze wel. Dat vond ze minder leuk en ze heeft ook een tijdje staan dralen.Heel voorzichtig

’s Avonds hebben we geen kind aan haar, dan wil ze alleen maar lekker slapen. Het liefst op de bank of bij ons op schoot.


Op de bank