zaterdag 3 oktober 2009

De zestiende dag

3 oktober 2009


Ajwa heeft de hele nacht keurig doorgeslapen tot 7.45 uur. Ze vond het helemaal geen probleem om in de voortent te slapen. Toen ze wakker werd begroette ze als eerste Murdock en B.A. die allebei nog zeer slaperig waren. Even een plasje gedaan en gegeten en toen werd ze al weer slaperig. Aangezien Henk nog lekker in bed lag en ik ook nog wel een uurtje kon slapen heb ik haar opgepakt en lekker tussen ons ingelegd. Pas om 9.45 uur werden we wakker.


Wat een rust!

Ze was echt uitgeslapen nu, want ze liet niets of niemand meer met rust en wilde alleen nog maar spelen. Het groene windbrekers gaas wat we om de caravan hebben staan en ook de scheerlijnen en haringen vindt ze wel heel erg leuk, dus het woordje “NEE” was regelmatig te horen. Madam had zelfs in de gaten dat, als ze op een speciale manier tegen het gaas aansprong, zij er ook overheen kon! Vermoeiend, maar wel erg leuk.

’s Middags hebben we haar kennis laten maken met het strand. Windkracht 8, dus zij werd er bijna vanaf geblazen. Toen ze aan de waterkant stond kwam er net een golf aan, zodat ze met haar pootjes in het water kwam en Henk zijn broek en sokken doorweekt waren.


Naar het strandNatte pootjes

Ook hier bleef ze weer zeer relaxed onder. We zijn niet te lang op het strand gebleven, want het was wel wat koud en vermoeiend voor haar. Eenmaal in de caravan terug kroop ze bij Murdock in de mand (lekker warm).


Lekker warm!Tot onze grote verbazing geeft ze hier aan wanneer ze moet plassen. Ze gaat dan bij de rits staan en slaat er met haar pootje tegen aan! We hebben nog geen plasje hoeven op te ruimen!

De vijftiende dag

2 oktober 2009

Vandaag een spannende dag, want we vertrekken voor het eerst met Ajwa naar Texel. De ochtend begon al goed, want toen ik met mijn honden binnen kwam, liep Murdock meteen naar Ajwa om haar te begroeten. Niet veel later ontaarde dat in spelen. Ajwa stopte zo nu en dan haar hele koppie in Murdocks bek. Doodeng. Murdock tilde daarbij zijn lippen heel hoog op, niet boosheid, maar gewoon om zijn kaken zover mogelijk open te houden, maar het ziet er wel héél erg gevaarlijk uit.


Gevaarlijk en toch zo voorzichtig!

Toen we naar Texel vertrokken was Ajwa uitgeteld, dus was het zeer rustig achter in de kofferbak. Na ongeveer een uurtje rijden hebben we even een pitstop gemaakt. Ajwa was daarna weer klaar wakker en wilde die 2 andere honden graag aan het spelen hebben. Toen dat niet lukte probeerde ze weer tussen het net door te kruipen. (wat overigens niet lukte, want Henk had daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor gestoken). Bij aankomst in Den Helder bleek dat we een halfuur moesten wachten, want de boot was vol, zodat we even met de honden op de parkeerplaats konden wandelen.


Even de benen strekken

Eenmaal op de boot zijn we even uitgestapt met Ajwa, het was per slot van rekening de eerste keer dat ze met de boot ging. Toen ze door de railing in de diepte keek vond ze het toch wel eng en wilde daar meteen weer weg. We hebben toen, onder veel ohhhh’s en ahhhh’s, door het restaurant en over het dek gewandeld. Dat vond ze prima en ze was vooral in kinderen en honden geïnteresseerd. Ook putjes en gaten vindt ze prachtig. Het liefst steekt ze overal haar kop in.Eng

Eenmaal op de camping was ze helemaal door het dolle heen. Elke paardenbloem moest het ontgelden. Was het eerst B.A. die de volle laag kreeg, nu is dat Murdock. Ze vond het allemaal prachtig. ’s Avonds was ze doodmoe van alle indrukken en heeft bijna de hele avond liggen pitten bij de baas op schoot.


Allebei lui

Ajwa's tweede week bij ons

De dertiende en de veertiende dag

30 september en 1 oktober 2009

Sorry, maar over deze 2 dagen kan ik niet zo heel veel vertellen, want ik was er niet bij.

Henk heeft deze dagen vooral doorgebracht met klussen bij Harro en Nienke. Ajwa herkent ze allebei al heel erg goed en is ook dol blij als ze ze ziet. Ook voelt ze zich bij alle twee prima thuis. We staan er steeds weer van te kijken hoe relaxed ze overal is. Natuurlijk is het niet altijd even handig zo’n pup als je aan het klussen bent. Zeker niet als die je bij het zagen wil helpen, of als ze een WC rol heeft gevonden. Niet handig, maar wel super leuk!Kan ik helpen?Reclame?Controle

woensdag 30 september 2009

Ajwa 10 weken oud

De twaalfde dag

29 september 2009


Toen ik van morgen bij Henk kwam was Ajwa druk met een grote blauwe plastic kom aan het stoeien. Ze was zo druk bezig dat ze niet eens in de gaten had dat ik binnen was gekomen. Toen ik haar riep kwam ze vol enthousiasme naar me toe. Na even geknuffeld te hebben ging ze naar binnen om te kijken waar de honden waren. Zo klein en toch al zo slim. Ze had echter pech, de honden waren nog in Ede. Ik had ze speciaal thuis gelaten omdat we haar gingen voorstellen aan Rini en Jan. En ik niet wilde dat ze alleen maar aandacht voor haar vriendjes zou hebben.

Bij Rini en Jan werd ze voor het eerst geconfronteerd met haar eigen spiegelbeeld. Ze vond het maar gek.! Natuurlijk werd ze weer verwend met cadeautjes.


Fijn, nieuw speelgoed!

We staan elke keer weer verbaasd hoe relaxed ze is in een voor haar nieuwe omgeving. We hebben haar ook zo goed gesocialiseerd gekregen. Dat is echt mede te danken door de goede zorg van de fokkers, die de pups al met een heleboel hebben laten kennismaken. Rini en Jan waren natuurlijk ook weer helemaal vertederd. Ze heeft zich echt van alle kanten laten zien. Eerst lekker met van alles lopen dollen en toen natuurlijk van het ene op het andere moment weer plat!Nu lekker rustig

maandag 28 september 2009

De elfde dag

28 september 2009

Vanmorgen waren we te laat bij de bench en moesten we dus wassen. Dat vonden we niet zo heel erg, maar we vonden het wel heel zielig voor Alwa. Het is zo leuk te zien hoe ze de andere twee honden begroet als ze wakker wordt. Vooral op Murdock had ze het vandaag voorzien. Ze ging zelfs bij hem in de mand liggen. Murdock wist niet echt wat hij er mee aan moest, maar bleef toch nog vrij lang liggen.


Help!!!

Daarna zijn we vlug naar de beek gegaan, want er zou kraamvisite komen. Ajwa heeft echt niet in de gaten dat de wal vrij stijl is. Het was maar goed dat ze de riem om had, want anders had ze er al in gelegen. Ze heeft al goed in de gaten dat er snoepjes uit een jaszak kunnen komen! Hahaha een echt Dalmaatje dus!


Lekker snoepen

Dick en Gerda waren helemaal verrukt van haar. Ze was goed uitgeslapen en liet ze zien hoe actief een pup kan zijn.

's Avond bij Harro was madammetje van plan naar boven te gaan. Ze zat al halverwege de trap! Daar moeten we dus iets voor gaan zetten, want dat mag ze absoluut niet! Nog even lekker in de tuin gebanjeerd en vervolgens weer, vol van alle indrukken, lekker op de slaapzak een dutje gedaan.


op de slaapzak

Normaal gesproken moet Ajwa tijdens de autorit in de achterbak. Dit lukt wel als ze samen met die andere twee is, maar als ze alleen zit probeerd ze zich tussen het net door te wringen, dus gaat één van ons op de achterbank zitten om haar terug te sturen. Als Henk alleen is gaat dit echter niet en zit ze op de voorbank naast Henk (aan de riem natuurlijk!) Daar gaat ze meestal meteen slapen.


Op de voorbank

zondag 27 september 2009

De tiende dag

27 september 2009

Vanmorgen moesten we al heel vroeg op, want het was Ajwa’s eerste “schooldag”. Eerst lekker wandelen langs de beek en dan op pad naar Ede.


Aangekomen bij het trainingsveld kwam ze al snel leeftijdsgenootjes tegen. Allemaal verschillende rassen, van chiwawa tot labradors en dog-achtigen. Leuk al die pups bij elkaar! Maar ja, dan de aandacht zien te krijgen! Spelen is toch veel leuker! Omdat we al 3 lessen gemist hadden werden Ajwa en Diesel (de chiwawa) even apart genomen. We moesten door middel van geluidjes hun aandacht trekken. Zo gauw als de hond reageerde moesten we “Yes” roepen en ze een beloning geven. (Yes vervangt hier in feite de clicker).


Veel interessanter hiernaast

 Ajwa vond de koekjes al vlug niet meer interessant en was vooral erg geïnteresseerd in de behendigheidsgroep achter ons. Ook moesten we ze afdrogen met een doek, zodat ze daaraan wennen. Daarna mochten we in groepjes de honden los laten en moesten we ze zien te lokken met onze stem en een speeltje.  Lastig, vooral omdat  er overal leuke vriendjes waren.


Leuke vriendjes!

Zowel Henk als ik vonden dat er weinig gedaan werd, maar ja, dit was pas de eerste les. Volgende week vervalt de les en dat komt goed uit, want dan willen we een paar dagen naar Texel.

‘s Middags zijn we lekker even met de honden naar het bos geweest. Hier geniet ze echt van. Ze loopt dan heerlijk te rennen en te bokken. Stokken vind ze zeer interessant, zeker als het er één is die Murdock in zijn bek heeft of heeft gehad.


Kom maar op met die stok

Al met al was het een vermoeiend dag voor onze kleine meid en ’s avonds heeft ze dan ook heerlijk bij de baas op schoot liggen pitten.


 Beter dan een mandje

De negende dag

26 september 2009

Vandaag gingen Murdock, B.A. en ik weer naar Woudenberg. Ajwa was dolblij haar weekend vriendjes weer te zien. Haar staartje is nog nooit zo snel heen en weer gegaan.


Er valt over vandaag eigenlijk weinig nieuws te vertellen.

’s Morgens was ze weer mee naar Harro geweest. De katten van Harro moeten niets van haar weten.

Vanmiddag even lekker langs de beek gewandeld. De avonden gebruikt ze om lekker uit te rusten, het liefst naast of op de bank.


Naast de bank