zaterdag 3 oktober 2009

De vijftiende dag

2 oktober 2009

Vandaag een spannende dag, want we vertrekken voor het eerst met Ajwa naar Texel. De ochtend begon al goed, want toen ik met mijn honden binnen kwam, liep Murdock meteen naar Ajwa om haar te begroeten. Niet veel later ontaarde dat in spelen. Ajwa stopte zo nu en dan haar hele koppie in Murdocks bek. Doodeng. Murdock tilde daarbij zijn lippen heel hoog op, niet boosheid, maar gewoon om zijn kaken zover mogelijk open te houden, maar het ziet er wel héél erg gevaarlijk uit.


Gevaarlijk en toch zo voorzichtig!

Toen we naar Texel vertrokken was Ajwa uitgeteld, dus was het zeer rustig achter in de kofferbak. Na ongeveer een uurtje rijden hebben we even een pitstop gemaakt. Ajwa was daarna weer klaar wakker en wilde die 2 andere honden graag aan het spelen hebben. Toen dat niet lukte probeerde ze weer tussen het net door te kruipen. (wat overigens niet lukte, want Henk had daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor gestoken). Bij aankomst in Den Helder bleek dat we een halfuur moesten wachten, want de boot was vol, zodat we even met de honden op de parkeerplaats konden wandelen.


Even de benen strekken

Eenmaal op de boot zijn we even uitgestapt met Ajwa, het was per slot van rekening de eerste keer dat ze met de boot ging. Toen ze door de railing in de diepte keek vond ze het toch wel eng en wilde daar meteen weer weg. We hebben toen, onder veel ohhhh’s en ahhhh’s, door het restaurant en over het dek gewandeld. Dat vond ze prima en ze was vooral in kinderen en honden geïnteresseerd. Ook putjes en gaten vindt ze prachtig. Het liefst steekt ze overal haar kop in.



Eng

Eenmaal op de camping was ze helemaal door het dolle heen. Elke paardenbloem moest het ontgelden. Was het eerst B.A. die de volle laag kreeg, nu is dat Murdock. Ze vond het allemaal prachtig. ’s Avonds was ze doodmoe van alle indrukken en heeft bijna de hele avond liggen pitten bij de baas op schoot.


Allebei lui

Geen opmerkingen:

Een reactie posten