zondag 27 september 2009

De tiende dag

27 september 2009

Vanmorgen moesten we al heel vroeg op, want het was Ajwa’s eerste “schooldag”. Eerst lekker wandelen langs de beek en dan op pad naar Ede.


Aangekomen bij het trainingsveld kwam ze al snel leeftijdsgenootjes tegen. Allemaal verschillende rassen, van chiwawa tot labradors en dog-achtigen. Leuk al die pups bij elkaar! Maar ja, dan de aandacht zien te krijgen! Spelen is toch veel leuker! Omdat we al 3 lessen gemist hadden werden Ajwa en Diesel (de chiwawa) even apart genomen. We moesten door middel van geluidjes hun aandacht trekken. Zo gauw als de hond reageerde moesten we “Yes” roepen en ze een beloning geven. (Yes vervangt hier in feite de clicker).


Veel interessanter hiernaast

 Ajwa vond de koekjes al vlug niet meer interessant en was vooral erg geïnteresseerd in de behendigheidsgroep achter ons. Ook moesten we ze afdrogen met een doek, zodat ze daaraan wennen. Daarna mochten we in groepjes de honden los laten en moesten we ze zien te lokken met onze stem en een speeltje.  Lastig, vooral omdat  er overal leuke vriendjes waren.


Leuke vriendjes!

Zowel Henk als ik vonden dat er weinig gedaan werd, maar ja, dit was pas de eerste les. Volgende week vervalt de les en dat komt goed uit, want dan willen we een paar dagen naar Texel.

‘s Middags zijn we lekker even met de honden naar het bos geweest. Hier geniet ze echt van. Ze loopt dan heerlijk te rennen en te bokken. Stokken vind ze zeer interessant, zeker als het er één is die Murdock in zijn bek heeft of heeft gehad.


Kom maar op met die stok

Al met al was het een vermoeiend dag voor onze kleine meid en ’s avonds heeft ze dan ook heerlijk bij de baas op schoot liggen pitten.


 Beter dan een mandje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten